Livia om de pijn te verlichten die verband houdt met endometriose

odile-bagot

Endometriose is een vaak voorkomende ziekte die 10 tot 15 % van de vrouwen treft die seksueel actief zijn. Men is niet zeker over de oorzaak hiervan; men weet dat er een genetisch element meespeelt, en men begint dit nu ook te wijten aan omgevingsfactoren zoals hormoonontregelende stoffen.

Pijnlijke maandstonden zijn vaak een eerste teken aan de wand, maar men mag ook geen enkele andere klacht negeren. Endometriose, dat zijn vaak kleine haardjes baarmoederslijmvlies (endometrium) die het vaakst migreren naar het bekken (eileider, eierstok, blaas, rectum, buikvlies en alle weefsels die deze organen omgeven), en soms – maar minder vaak – verder (lever, long, huid …).

Het endometrium evolueert gedurende de hele cyclus, waar het zich ook bevindt. Het wordt dikker en bloedt vervolgens op het ogenblik van de maandstonden. Het is zo dat er zich endometrioseverdikkingen ontwikkelen, endometriose-eierstokcystes en vergroeiingen. De ziekte wordt dan chronisch en gaat gepaard met permanente pijn en/of pijn tijdens seksuele betrekkingen, risico’s op onvruchtbaarheid en een heel begrijpelijke psychologische weerslag.

Een deel van het dysmenorroe-mechanisme (pijnlijke maandstonden) valt te verklaren door de adenomyose, waarbij het endometrium in plaats van aan de oppervlakte te blijven van de baarmoederholte, gaat binnendringen in de spierwand van de baarmoeder. Pijnlijke maandstonden die niet verbeteren met een eenvoudige behandeling, vereisen om onderzoek te verrichten naar endometriose, opdat deze ziekte niet zou miskend worden (zoals vaak het geval is), en vooral opdat men er iets aan zou kunnen doen.

Is er geen zwangerschapswens, dan is de eerste behandeling de pil of permanent progestatief om het endometrium te laten rusten.

In tweede instantie kan men zoals bij de LHRH, de vrouw als het ware gedurende enkele maanden in de menopauze brengen, om de letsels te laten herstellen. Chirurgie via coelioscopie is ook belangrijk, zowel om de diagnose met zekerheid te stellen als om de letsels te evalueren en deze te behandelen die toegankelijk zijn.

Odile Bagot, gynaecoloog*

Livia bundelt de krachten met Toi mon Endo

toi_mon_endo

Ik heb Livia gedurende 2 maanden getest, zonder erover te praten op sociale media. Ik heb het ook laten testen aan enkele in mijn omgeving met (of zonder) endometriose. We waren het er allemaal over eens dat het wel degelijk werkt. Ja, het verbetert ons dagelijks leven met pijn gelinkt aan een pijnlijke menstruatie maar natuurlijk zelfs buiten de menstruatie.

Laura, oprichtster van vzw ‘Toi mon endo’

 

Je kan haar volledige recensie vinden op haar Toi mon Endo website.

Livia bundelt de krachten met Toi mon Endo om de bekendheid van de non-profitorganisatie te vergroten en samen te vechten tegen endometriose. In deze samenwerking geeft Livia €10 aan de vzw voor elke Livia die via de Toi mon Endo-website wordt aangekocht.

Livia, de STOP-knop voor pijnlijke maandstonden en pijnen die verband houden met endometriose

Livia is een medisch toestel van klasse 2a dat onmiddellijk en zolang als nodig de pijn verlicht die verband houdt met maandstonden, waaronder deze die verband houden met endometriose, en dit door middel van elektrostimulatie. Er werden door onafhankelijke laboratoria 3 klinische* onderzoeken gedaan bij 228 vrouwen die lijden aan heel pijnlijke maandstonden, om de doeltreffendheid van deze natuurlijke oplossing zonder geneesmiddelen aan te tonen. De resultaten hebben aangetoond dat 87 % van de vrouwen werd geholpen dankzij Livia, en zodoende hun gebruik van pijnstillers kon beperken.

De Livia-technologie is gebaseerd op de ‘poorttheorie’: de unit zendt zachte elektrische pulsen uit, waarvan de frequentie speciaal werd bestudeerd voor deze specifieke pijnen, om de zenuwen bezet te houden. Indien de zenuwen bezet zijn, dan wordt het bericht van de pijn niet meer doorgegeven naar de hersenen. De pijn wordt dan niet meer gevoeld. Met deze technologie wordt de pijn onmiddellijk verlicht binnen de 30 minuten. Livia kan onbeperkt in de tijd worden gebruikt, zonder eender welke nevenwerking, of zonder dat er gewenning optreedt.

Livia

Onderzoek endometriose

We hebben een studie uitgevoerd bij vrouwen met endometriose die het Livia apparaat hebben. In totaal hebben 89 vrouwen aan deze enquête deelgenomen. De resultaten bewijzen de doeltreffendheid van Livia!

Livia vermindert de pijn die gepaard gaat met endometriose

96,1% van de vrouwen die aan de studie hebben deelgenomen, zeggen dat ze minder pijn, gelinkt aan endometriose, hebben sinds ze het Livia-apparaat gebruiken.

Livia helpt de behoefte aan medicatie te verminderen

92,2% van de ondervraagde zegt minder medicijnen te moeten gebruiken om de endometriose pijn te verlichten.

Livia verbetert de levenskwaliteit van vrouwen die aan endometriose lijden

96,1% van de proefpersonen melden een betere levenskwaliteit na het gebruik van Livia.

Zij lijden aan endometriose en hebben Livia getest!

Ik ben meer dan tevreden met mijn investering. Livia heeft mijn dagelijks leven, ik lijd aan Endometriose, echt veranderd. Eerlijk gezegd, ik raad Livia blindelings aan aan allen die zoals ik niet meer weten hoe met hun pijn om te gaan .

Laetitia H. 24 Jaar

Laetitia

céline-livia

Ik ben een moeder van twee kleine kinderen en hoorde van Livia.
Ik heb endometriose en adenomyose.
Al een jaar neem ik continu zware pijnstillers.
Ik ben een verpleegster, dus ik besloot op zoek te gaan naar een oplossing die me van de pijnstillers afhelpt en mijn levenscomfort verbetert.
Ik had al veel goeds gehoord over Livia, dus ik ging ervoor.
Na enkele sessies voelde ik al een verbetering en namen de pijnpieken af, en dat zowel in de buik als in de lenden.
Het toestel is eenvoudig in gebruik, is compact, discreet en zit in een handig tasje. Ik kan het dus overal mee naartoe nemen. Een innovatieve en verrassende oplossing.  Een heel fijne ontdekking!

Céline C., 28 jaar

Ik heb lang getwijfeld over de aankoop van een Livia-toestel. Ik was sceptisch over de werking, maar omdat mijn maandstonden zo pijnlijk zijn en ik vermoedelijk ook endometriose heb, leek het me de moeite om het toch te proberen … Ik kocht dus de complete kit en heb me dit nog geen moment beklaagd! De eerste indruk was een beetje vreemd, maar het voelde toch aangenaam. En toen kwam de pijnverlichting! Het is ongelooflijk, maar ik had nooit gedacht dat zo’n klein toestelletje zo goed zou werken! Sindsdien raad ik het aan bij al mijn vriendinnen die ook pijnlijke maandstonden hebben. Ik overtuig ze om ook de stap te zetten, want het is echt een wonderapparaat! Ik zou het niet meer kunnen missen.

Géraldine, 27 jaar

Géraldine

Livia steunt vrouwen tijdens EndoMarch op 23 maart 2019

endomarch

EndoMarch 2019 staat een hele dag in het teken van sterke acties, met Livia als partner, om te informeren, te sensibiliseren, deze vrouwen te steunen en het onderzoek te helpen financieren.

*Dr. Odile Bagot is gynaecoloog, voormalig hoofd van de ziekenhuizen en gespecialiseerd in psychosomatische gynaecologie. Onder haar pseudoniem Mam Gynéco schreef ze ‘Dico des nanas’ en ‘Dico des femmes enceintes’, uitgegeven bij Hachette (enkel in het Frans). Je vindt haar op haar blog http://mamgyneco.wordpress.com en kunt je aansluiten bij een heel toffe community van vrouwen van alle leeftijden op haar Facebook-pagina.  

*De getuigenissen komen van gebruiksters van Livia. Via 3 klinische studies verklaarde 87 % van de proefpersonen, die last hebben van heel pijnlijke menstruatie en Livia gebruikten, dat hun pijn werd verlicht. De individuele resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon. Je vindt alle klinische studies hier.